Καθορισμός του τρόπου, χρόνου, καθώς και κάθε άλλου ειδικότερου θέματος για την υποβολή της «Δήλωσης COVID» στις περιπτώσεις που έχει επέλθει μείωση μισθώματος τουλάχιστον τριάντα τοις εκατό (30%)

Άρθρο 1

1. Σε περίπτωση που κατόπιν σχετικής συμφωνίας με το μισθωτή, το μίσθωμα των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020 μειώνεται σε ποσοστό τουλάχιστον 30%, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19, οι εκμισθωτές ακινήτων υποβάλλουν δήλωση περί μεταβολής του μισθώματος («Δήλωση Covid») για τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο 2020, κατά περίπτωση.
Η ως άνω δήλωση, αρχική ή τροποποιητική, υποβάλλεται μέχρι την εικοστή ημέρα του μήνα που αφορά η μείωση, με εξαίρεση τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο για τους οποίους έχουν εφαρμογή τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της παρούσας.

2. Κατά τα λοιπά, για τις ως άνω δηλώσεις μηνών Σεπτεμβρίου έως και Δεκεμβρίου 2020 εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 11 της υπό στοιχεία ΠΟΛ.1162/2018 απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. «Υποβολή Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου» (Β’ 3579), που προστέθηκε με το άρθρο 5 της υπό στοιχεία Α. 1139/2020 απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. (Β’ 2269), αναφορικά με την υποβολή και αποδοχή των «Δηλώσεων Covid».

Άρθρο 2

Η «Δήλωση Covid» για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο με μείωση του μισθώματος κατά τουλάχιστον 30%, υποβάλλεται μέχρι και την 20η Νοεμβρίου 2020.
Προκειμένου να υποβληθεί η «Δήλωση Covid» θα πρέπει μέχρι την ως άνω ημερομηνία να έχει υποβληθεί η αρχική ή η τροποποιητική «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» η οποία θεωρείται εμπρόθεσμη.
Η αποδοχή της «Δήλωσης Covid» για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο από τους μισθωτές διενεργείται μέχρι και την 27η Νοεμβρίου 2020.