Με έντονο προβληματισμό υποδέχθηκαν το 2017 οι επιχειρηματίες καθώς βλέπουν ότι ξεκίνησε ένα πιο δύσκολο έτος, όπου η ζήτηση αναμένεται μειωμένη και οι αντοχές των εταιρειών εξασθενημένες. Πολλοί σχεδιάζουν την ριζική αναδιάρθρωση στη λειτουργία της επιχείρησής τους ξεκινώντας από το μηδέν.

Ως ιδιοκτήτης της επιχείρησής σας, πέρα από όλα τ’ άλλα που πρέπει να φροντίσετε (αύξηση πωλήσεων, έλεγχο κόστους, νέες αγορές, κλπ) πρέπει να κάνετε μια αξιολόγηση όχι μόνο της κουλτούρας αλλά και της επιχειρηματικής συμπεριφοράς που δημιουργείτε. Παρακάτω θα δούμε μερικά σημάδια αλαζονικής συμπεριφοράς εταιρειών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποτυχία και τον οικονομικό μαρασμό με μαθηματική ακρίβεια.

Τα σημάδια

1. Προσλαμβάνετε και επενδύετε σε σπουδαίους ανθρώπους, αλλά στη συνέχεια αγνοείτε τις ιδέες τους ή εάν είναι ευφυέστερες τις σφετερίζεστε επιδεικτικά.

2. Ως επικεφαλείς δικαιολογείται εύκολα τα λάθη σας, αντί να μαθαίνετε από αυτά.

Και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά θεωρείται ότι εσείς κάνατε τα μέγιστα ενώ οι άλλοι όχι. Οι άλλοι φταίνε…! Υπαγορεύεται περισσότερο από όσο ακούτε.

3. Η εταιρεία σας εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στην οικονομική επιτυχία χωρίς μελλοντικό στρατηγικό όραμα και με ελάχιστο ενδιαφέρον για την κληρονομιά ή το κοινωνικό αντίκτυπο.

4. Η διοίκηση της εταιρείας επηρεάζει καταστάσεις για να αποφύγει υγιείς, ρυθμίσεις και αλλαγές , αν αυτές κάνουν πιο πολύπλοκο τον τρόπο λειτουργίας της ή δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές και κατανοητές.

5. Οι επικεφαλής αλληλοσυγχαίρονται, όταν η εταιρεία πετυχαίνει οικονομικά, ακόμα κι αν η επιτυχία προέρχεται από άλλους ή από τις δυνάμεις της αγοράς και όχι από την πραγματική απόδοση.

6. Η διοίκηση πιστεύει ότι η εταιρεία δεν μπορεί να αποτύχει με κανένα τρόπο και ότι αφού κερδίζει σήμερα είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει έτσι.

7. Η εταιρεία υποτιμά τον ανταγωνισμό και υποβαθμίζει τη σημασία και τον τρόπο της επιτυχίας ή της αποτυχίας των ανταγωνιστών.

8. Δίνεται έμφαση στη μόστρα: μεγάλα και πολυτελή γραφεία, πανάκριβα αυτοκίνητα , δεξιώσεις, κλπ.

9. Η εταιρεία σας δεν καθίσταται εταίρος σε συνεταιρισμούς ή συγχωνεύσεις όπως θα έπρεπε.Αντ αυτού αναλαμβάνει το έλεγχο, χάνοντας την αξία της γνώσης, της κουλτούρας και της τεχνογνωσίας της άλλης εταιρείας ή και της χώρας που εδρεύει .

10. Η εταιρεία σας πάσχει από το σύνδρομο “εφευρέθηκε εδώ”, πιστεύοντας ότι κατέχει το μονοπώλιο στις μεγάλες και μικρές ιδέες, με αποτέλεσμα καινοτομίες που προέρχονται απ’ έξω από την επιχείρηση να θεωρείται ότι έχουν μικρή αξία.

Τα παραπάνω σημάδια δεν είναι τα μόνα αλλά είναι κατά την άποψη μου τα πιο σπουδαία . Διαγνώστε τα (εάν υπάρχουν) και προσπαθήστε να τα εξαλείψετε.

Άλλωστε αυτό κάνει να ξεχωρίζει μια μεγάλη και επιτυχημένη εταιρεία από μια άλλη.